Κόλληση ασφαλτόπανου

Video από την κόλληση ασφαλτόπανου με φλόγιστρο

Το πρώτο βήμα είναι η καθαριότητα της επιφάνειας της ταράτσας από όλα τα υπολείμματα που δημιουργούν ανομοιογένεια τα οποία έχουν συγκεντρωθεί με την πάροδο του χρόνου. Δευτερευόντως συνεχίζουμε την εργασία μας με την επάλειψη θερμής ασφάλτου (Τύπου 85/25), τουλάχιστον κατά το διπλάσιο ισχυρότερη από το ασφαλτικό βερνίκι, προϊόν που βοηθά στην βέλτιστη συγκόλληση του ασφαλτοπάνου με την επιφάνεια της ταράτσας. Ακολουθεί η καύση του ασφαλτοπάνου με δυνατή φωτιά η οποία λιώνει την ενσωματωμένη ειδική πίσσα του, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνει ένα σώμα με την επιφάνεια της ταράτσας. Το ασφαλτόπανο μας είναι λευκής ψηφίδας βοηθώντας έτσι στην αντανάκλαση του ηλίου. Το βάρος του σταγανωτικού μας υλικού υπολογίζεται στα 5 με 6 κιλά/μ2 και διαστάσεων 1x10 μέτρα, με 10 εκατοστά του πλάτους να έχει ειδική πίσσα ως επιφάνεια για την κατάλληλη εφαρμογή και επικάλυψη από το επόμενο κάθε φορά ασφαλτόπανο.

Επόμενο βήμα και ίσως ένα απ´τα βασικότερα αν όχι το βασικότερο, η άψογη κόλληση των αρμών και κάθε είδους ένωσης μεταξύ τμημάτων του ασφαλτοπάνου με δυνατό φλόγιστρο, εξειδικευμένο για όλων των τύπων τις ιδιαιτερότητες.

Τελευταία διαδικάσια για την πετυχημένη, σίγουρη και εγγυημένη ολοκλήρωση του έργου μας είναι η επάλειψη όλων των ευπαθών σημείων της ταράτσας (υδρορροές, κάγκελα, αναμονές σιδήρου, βάσεις ηλιακών κ.λπ.) με ελαστική μαστίχη κλείνοντας έτσι όλους τους τυχόν ανοιχτούς πόρους αλλά και την τελευταία πιθανή αμφιβολία σας