Θερμοπροσόψεις

Θερμοπροσόψεις

Η θερμοπρόσοψη αποτελεί μια σύγχρονη λύση που προσφέρει οικονομική μόνωση σε παλαιές κυρίως κατοικίες όπου είναι αδύνατο να μονωθούν με άλλες μεθόδους, λόγω του ότι τα υφιστάμενα κτήρια δεν βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής αλλά έχουν αποπερατωθεί.

Η εφαρμογή αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και μια εικοσαετία στην Ευρώπη και Αμερική. Αποτελέι ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σε ποσοστό εξοικονόμησης έως και 60/%, τα οφέλη είναι μεγάλα στο θέμα ζέστης-κρύου. Το κτήριο αναβαθμίζεται πλέον αποκτώντας παραπάνω αξία και στην μεταβίβαση και στην ενοικίαση, αλλάζοντας ταυτόχρονα και την εξωτερική εικόνα του κτηρίου.

Αυτό το είδος θερμομόνωσης κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και στην Ελλάδα, λόγω του ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε ήδη υφιστάμενα κτήρια με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κορυφαίες εταιρίες δομικών υλικών όπως η Ravago, η Isomat και η Dow δημιούργησαν ένα Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης το οποίο αποτελείται από ποιοτικά υλικά με τα οποία οι εφαρμοστές της Durostar “ντύνουν” εξωτερικά το κτήριο, φροντίζοντας για την βέλτιστη μόνωση, αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα.