Θερμομόνωση δώματος εξωτερικά

Θερμομόνωση δώματος εξωτερικά

Η θερμομόνωση του εξωτερικού τοίχου ενός κτιρίου είναι αναγκαία και ιδιαιτέρως σημαντική για την δημιουργία ενός άνετου και ενεργειακά αποδοτικού οικιακού περιβάλλοντος μέσα στο εκάστοτε κτίριο.

Βασικά πλεονεκτήματα της εν γενεί εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η μείωση των δαπανών που αφορούν στην ψύξη και την θέρμανση του χώρου, η μείωση της υγρασίας και της συνεχούς συντήρησης του κτιρίου, η αναβάθμιση του ενεργειακά, αισθητικά αλλά και ως προς την εμπορική του αξία σε περίπτωση ενοικίασης η και πώλησης του.

Ως προς τα της εφαρμογής αυτού του τύπου θερμομόνωσης, υπάρχουν διάφορα και ποικίλα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως πολυστερίνη ( διογκωμένη / εξειλασμένη ), πολυουρεθάνη, γυψοσανίδα, πέτρα, ξύλο κ.λ.π. Η σωστή επιλογή, του κατάλληλου υλικού γίνεται κυρίως βάσει της οικονομικής δυνατότητας που έχει ο ενδιαφερόμενος-η, των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής, των τοπικών κατευθυντήριων οδηγιών κατασκευής και τις αισθητικές προτιμήσεις.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψην οι διαφορετικές τεχνικές εγκατάστασης και χρήσης υλικών αλλά και οι κατάλληλες μέθοδοι για την αποφυγή δημιουργίας του φαινομένου της θερμογέφυρας. Επίσης, η σωστή εφαρμογή θα πρέπει να συνοδεύεται απ’τα κατάλληλα μέτρα αδιαβροχοποίησης του κτιρίου για την προστασία του συνολικά από την υγρασία και την υπερβολική εισροή νερού.

Συμπεραίνει κανείς εύκολα πως η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου αλλά και τον πιο άνετο και υγιή τρόπο ζωής μέσα σε αυτό.